JADŁOSPIS 16 - 20.09.2024 R.
Dni tygodnia: |
Dania obiadowe: |
16.09.2024r. Poniedziałek
1,3,7,9,10, |
I danie: Brokułowa/udziec z kurczaka, brokuł, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana, przyprawy/, chleb ziarnisty i pszenny
II danie: Leczo/cukinia, marchew, papryka, cebula, kiełbasa Patocka, boczek delikatesowy, koncentrat pomidorowy, przyprawy/, bułka pszenna, woda z cytryną/cytryna, cukier/, Baton owsiany |
17.09.2024r. Wtorek
1,3,7,9,10 |
I danie: Rosół z makaronem/udziec z kurczaka, golonka indycza, szyja indycza, włoszczyzna, przyprawy/, chleb ziarnisty i pszenny
II danie: Ryż z kurczakiem i warzywami/filet z indyka, brokuł, papryka, marchew, cebula, fasolka szparagowa, przyprawy/, kompot/owoce, cukier/ |
18.09.2024r. Środa
1,7,9,10 |
I danie: Zupa buraczkowa z makaronem/udziec z kurczaka, buraki czerwone, włoszczyzna, jogurt naturalny, śmietana, przyprawy/, chleb ziarnisty i pszenny
II danie: Kopytka/ziemniaki, mąka pszenna, jajka/, gulasz wieprzowy/szynka wieprzowa, mąka pszenna, przyprawy/, surówka z ogórka kiszonego/ogórek kiszony, cebula, czosnek, majonez, przyprawy/, herbata owocowa/herbata malinowa, syrop z maliny, cukier/ |
19.09.2024r. Czwartek
1,3,7,9,10 |
I danie: Zupa gołąbkowa/kapusta biała, marchew, cebula, łopatka wieprzowa, koncentrat pomidorowy, ryż, przyprawy/, chleb ziarnisty i pszenny
II danie: Kasza pęczak, wątróbka drobiowa/mąka pszenna, wątróbka, przyprawy/, buraczki zasmażane/buraki czerwone, papryka, cebula, przyprawy/, woda z cytryną i miętą, |
20.09.2024r. Piątek
1,3,4,7,9,10 |
I danie: Z fasoli szparagowej/udziec z kurczaka, włoszczyzna, fasola szparagowa, śmietana, przyprawy/, chleb ziarnisty i pszenny
II danie: Ziemniaki, paluszki rybne/ryba miruna, jajka, bułka tarta, przyprawy/, surówka z kapusty pekińskiej/kapusta pekińska, marchew, papryka, kukurydza, majonez, przyprawy/, kompot/owoce, cukier/, owoc |
Jadłospis może ulec zmianie
*przyprawy: pieprz czarny mielony i ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, kucharek, czosnek, papryka czerwona słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, bazylia, oregano/,
*chleb ziarnisty/mąka pszenna, woda, mąka żytnia, ziarna słonecznika, płatki owsiane, siemię lniane, nasiona soi, sezam, drożdże/
*chleb pszenny: mąka pszenna, żytnia, woda, drożdże, zakwas żytni/
Stołówka szkolna rozpoczyna wydawanie obiadów od 5 września 2024 r. (tj. od czwartku)
Koszt obiadów w m-cu wrześniu 2024 r. wynosi:
- dla ucznia - 90,00 zł /dni 18 x 5,00 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/
- dla pracownika 171,00 zł /dni 18 x 9,50 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/
Prosimy o uregulowanie płatności za obiady w miesiącu wrześniu do dnia 16.09.2024 r.
na rachunek bankowy nr 98 1240 3288 1111 0011 0148 0209
Dziękujemy za terminowe wpłaty
ORGANIZACJA WYDAWANIA OBIADÓW 2024/2025
/obowiązuje od 1 września 2024r./
10:35-10:55 |
Klasy P2a, P2b, P3a, P4b |
11:05-11:20 |
Klasy P1a,P1b, P3b |
11:30-11:55 |
Klasy P4a, P5a,P5b, P5c, P6a, P6b |
12:35-12:55 |
Klasy P7, P8, LO |
/Harmonogram wydawania obiadów może ulegać zmianom w związku z organizacją pracy szkoły/
KONTAKT
intendent: tel. 43 675 - 46 - 21, e-mail: intendent@kolumnazso.pl
„Wiedza jest jedyną rzeczą, która wzbogaca,
a której nikt nikomu nie może odebrać”
98-100 Łask
ul. Toruńska 1