Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 6.10 - 10.10.2025 r.

Jadłospis 6.10 - 10.10.2025 r.

Koszt obiadów w m-cu październiku 2025 r. wynosi:

- dla ucznia - 132,00 zł /dni 22 x 6,00 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

- dla pracownika 220,00 zł /dni 22 x 10 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

 Płatność za obiady

Prosimy o uregulowanie płatności za obiady w miesiącu październiku do dnia 10.10.2025r. na rachunek bankowy nr 98 1240 3288 1111 0011 0148 0209 

Dziękujemy za terminowe wpłaty

 

 

 

Jadłospis 6.10 - 10.10.2025 r.

Dni tygodnia:

Dania obiadowe:

06.10.2025r.

Poniedziałek

 

 

I danie: Zupa ogórkowa z ziemniakami

Składniki: woda, ziemniaki, ogórek kiszony, marchew, skrzydło indyka, pietruszka, korzeń, por, seler korzeniowy, śmietana 18% (z mleka), koperek, sól biała,pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Leczo z kiełbasą

Składniki: woda, papryka czerwona, pomidor, kiełbasa , cebula, cukinia, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, sól biała, pieprz

Makaron pełnoziarnisty (pszenica)

lemoniada/cytryna, cukier, mięta/

07.10.2025r.

Wtorek

 

 

I danie: Zupa cebulowa z grzankami

Składniki: woda, cebula, ziemniaki, marchew, bułka (mąka pszenna, mleko i woda, olej, drożdże piekarnicze, sól, cukier), pietruszka,

udo z kurczaka, seler korzeniowy, por, koperek chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Podudzie z kurczaka ze skórą

Ziemniaki

Surówka z marchewki i jabłka

Składniki: marchew, jabłko, olej rzepakowy

kompot (owoce, cukier)

08.10.2025r.

Środa

 

 

I danie: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

Składniki: woda, ziemniaki, marchew, śmietana 18% (z mleka), buraki, pietruszka, korzeń, seler korzeniowy,

Udziec z kurczaka por, natka pietruszki, sól biała, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Bigos z kapusty kiszonej

Składniki: kapusta kiszona (kapusta biała, marchew, sól), wieprzowina łopatka, kiełbasa zwyczajna, boczek wędzony bez kości, cebula, koncentrat pomidorowy, 30%, olej rzepakowy, mąka pszenna, typ 450, sól biała, pieprz,

kompot/owoce, cukier/

09.10.2025r.

Czwartek

 

 

I danie: Zupa jarzynowa z ziemniakami

Składniki: woda, ziemniaki, marchew, śmietana 18% (z mleka), pietruszka, korzeń, koperek, kurczak, tuszka, seler korzeniowy, por, sól biała, pieprz, liśćlaurowy, ziele angielski chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Pieczeń wieprzowa w sosie pieczarkowym

Składniki: wieprzowina szynka surowa, pieczarki świeże, olej rzepakowy, cebula

Buraki, gotowane w wodzie

Kasza gryczana

woda z cytryną

10.10.2025r.

Piątek

 

 

I danie:  Zupa owocowa z makaronem i śmietaną

Składniki: makaron pszenny (mąka z pszenicy zwyczajnej), truskawki mrożone, , śmietana 18% (z mleka), cukier

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Kotlet mielony z morszczuka

Składniki: morszczuk świeży (ryba), olej rzepakowy, jaja kurze całe, bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), cebula, bułki pszenne zwykłe (mąka pszennawoda, drożdże, sól, cukier), sól biała, pieprz

Ziemniaki

Surówka z ogórka kiszonego

Składniki: ogórek kiszony, cebula, olej rzepakowy

Herbata/herbata, cukier/,

Jadłospis może ulec zmianie

*przyprawy: pieprz czarny mielony i ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, kucharek, czosnek, papryka czerwona słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, bazylia, oregano/,

*chleb ziarnisty/mąka pszenna, woda, mąka żytnia, ziarna słonecznika, płatki owsiane, siemię lniane, nasiona soi, sezam, drożdże/  

*chleb pszenny: mąka pszenna, żytnia, woda, drożdże, zakwas żytni/

ALERGENY ZOSTAŁY WYRÓŻNIONE NA CZERWONO

 

 

Data dodania: 2025-10-05 16:41:53
Data edycji: 2025-10-05 16:42:24
Ilość wyświetleń: 9689

„Wiedza jest jedyną rzeczą, która wzbogaca,
a której nikt nikomu nie może odebrać”

Ignacy Jan Paderewski

Partnerzy

Godło
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej