
Koszt obiadów w m-cu październiku 2025 r. wynosi:
- dla ucznia - 132,00 zł /dni 22 x 6,00 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/
- dla pracownika 220,00 zł /dni 22 x 10 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/
Płatność za obiady
Prosimy o uregulowanie płatności za obiady w miesiącu październiku do dnia 10.10.2025r. na rachunek bankowy nr 98 1240 3288 1111 0011 0148 0209
Dziękujemy za terminowe wpłaty
Jadłospis 27 - 31.10.2025 r.
|
Dni tygodnia: |
Dania obiadowe: |
|
27.10.2025r. Poniedziałek
|
I danie: Krem z marchewki z grzankami i pestkami dyni Składniki: woda, marchew,grzanki (z żyta), pietruszka, seler korzeniowy, cebula, por, pestki dyni,sól, pieprz, udziec z kurczaka) chleb ziarnisty i pszenny II danie: Makaron carbonara z boczkiem wędzonym Składniki: makaron pszenny, śmietanka 30% (z mleka), natka pietruszki, mąka pszenna, czosnek, ser gouda (z mleka), sól, pieprz Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
28.10.2025r. Wtorek
|
I danie: Rosół z kurczaka z makaronem Składniki: woda, marchew, pietruszka, ,kurczak, seler korzeniowy,makaron pszenny , por, pietruszka, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie) chleb ziarnisty i pszenny II danie: Kotlet jajeczny smażony Składniki: jaja kurze, cebula, olej rzepakowy, bułka tarta (pszenica), mleko krowie, bułki pszenne, skrobia ziemniaczana, natka pietruszki sól, pieprz Ziemniaki Marchewka z groszkiem z zasmażką Składniki: marchew z groszkiem mrożona, mąka pszenna, masło ekstra (z mleka), cukier, sól, pieprz Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
29.10.2025r. Środa
|
I danie: Ogórkowa z zacierką Składniki: woda, ogórek kiszony, marchew, śmietana 18% (z mleka), pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, mąka pszenna, jaja, udziec z kurczaka por, natka pietruszki, sól biała, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz chleb ziarnisty i pszenny II danie: Potrawka z kurczaka Składniki: kurczak tuszka, marchew, seler korzeń, pietruszka, śmietana 18 % (z mleka), masło ekstra (z mleka), mąka pszenna, typ 450, sól biała, pieprz Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
30.10.2025r. Czwartek
|
I danie: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami Składniki: woda, ziemniaki, kapusta kiszona,boczek wędzony, marchew, pietruszka, korzeń, koperek, udziec z kurczaka, seler korzeniowy, por, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielski chleb ziarnisty i pszenny Składniki: łopatka wieprzowa, woda, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, czosnek, liść laurowy, ziele angelskie,sól, pieprz, papryka słodka Kluski śląskie mąka pszenna, jaja kurze, sól Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
31.10.2025r. Piątek
|
I danie: Kalafiorowa z makaronem Składniki: makaron pszenny, woda , kalafior mrożony, udziec z kurczaka , śmietana 18% (z mleka),por, seler korzeń, por, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielski chleb ziarnisty i pszenny II danie: Filet z miruny w cieście Składniki: filet z miruny mrożonej, mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja kurze, sól, pieprz woda, drożdże, sól, cukier), sól biała, pieprz Ziemniaki Mizeria ze śmietaną Składniki: ogórek, śmietana 18 % ( z mleka), koperek, cukier, sól Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
Jadłospis może ulec zmianie
*przyprawy: pieprz czarny mielony i ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, kucharek, czosnek, papryka czerwona słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, bazylia, oregano/,
*chleb ziarnisty/mąka pszenna, woda, mąka żytnia, ziarna słonecznika, płatki owsiane, siemię lniane, nasiona soi, sezam, drożdże/
*chleb pszenny: mąka pszenna, żytnia, woda, drożdże, zakwas żytni/
ALERGENY ZOSTAŁY WYRÓŻNIONE NA CZERWONO
„Wiedza jest jedyną rzeczą, która wzbogaca,
a której nikt nikomu nie może odebrać”


98-100 Łask
ul. Toruńska 1









