Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 17 - 21.11.2025 r.

Jadłospis 17 - 21.11.2025 r.

Koszt obiadów w m-cu listopadzie 2025 r. wynosi:

- dla ucznia - 108,00 zł

/dni 18 x 6,00 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

- dla pracownika 180 zł

/dni 18 x 10 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

Intendent prosi rodziców o konsultowanie wielkości wpłat (ze względu na nadpłaty i zaległości) przez e-mail intendent@kolumnazso.pl lub telefonicznie 43-675-46-21

Płatność za obiady

Prosimy o uregulowanie płatności za obiady w miesiącu listopadzie do dnia 10.11.2025r. na rachunek bankowy nr 98 1240 3288 1111 0011 0148 0209

Dziękujemy za terminowe wpłaty

 

 

 

Jadłospis 17 - 21.11.2025 r.

Dni tygodnia:

Dania obiadowe:

17.11.2025r.

Poniedziałek

 

 

I danie: Barszcz ukraiński z ziemniakami

Składniki: woda, buraki, fasola biała, ziemniaki, marchew, por, pietruszka, seler korzeniowy, kapusta biała, śmietana 18 % (z mleka) sól, pieprz, udziec z kurczaka)

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Makaron pszenny z sosem pieczarkowym

Składniki: pieczarki mrożone., woda, śmietana 18 % (z mleka), mąka pszenna, cebula, masło ekstra ( z mleka), sól pieprz

Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier)

18.11.2025r.

Wtorek

 

 

I danie: Krem z białych warzyw z płatkami migdałowymi

Składniki: woda, kalafior, pietruszka, ,udziec z kurczaka, seler korzeniowy, ziemniaki, śmietana 18 % (z mleka), por, , sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie gałka muszkatołowa, tymianek

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: nuggetsy z kurczaka

Składniki: filet z piersi kurczaka, mleko, olej rzepakowy, jaja kurze, mąka pszenna, sól, pieprz

Ziemniaki

Surówka z białej kapusty, marchwi i koperku z majonezem

Składniki: kapusta biała, marchew, koperek, jaja kurze, olej rzepakowy, gorczyca

Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier)

19.11.2025r.

Środa

 

 

I danie: Krem z groszku

Składniki: woda, groszek zielony mr., marchew, śmietana 30% (z mleka), pietruszka, korzeń, seler ,czosnek, cytryna, udziec z kurczaka por, natka pietruszki, sól biała, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Gulasz wieprzowy

Składniki: wieprzowina łopatka, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól biała, pieprz

Kasza bulgur (pszenica)

Ogórek kiszony

Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier)

20.11.2025r.

Czwartek

 

 

I danie: Zupa cebulowa z grzankami

Składniki: woda, cebula, ziemniaki, , marchew, pietruszka, korzeń, koperek, udziec z kurczaka, seler korzeniowy, śmietana 18% (z mleka), bułka pszenna, por, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Kotlet schabowy panierowany

Składniki: wieprzowina schab surowy b/k, bułka tarta (pszenica), jaja kurze całe, sól, pieprz,

Ziemniaki

Marchewka mini z wody z masłem (z mleka)

Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier)

21.11.2025r.

Piątek

 

 

I danie: Zupa kalafiorowa

Składniki: woda, kalafior, ziemniaki, udziec z kurczaka, marchew, śmietana 18 % (z mleka), por, seler korzeń, por, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Ryba po grecku

Składniki: filety rybne z miruny, mąka pszenna, olej rzepakowy, włoszczyzna mrożona paski (seler), masło (z mleka), cebula, woda, sól, cukier, pieprz, papryka słodka, koncentrat pomidorowy 30 %

Ziemniaki

Herbata (woda, herbata liściasta, cukier, kwasek cytrynowy)

Jadłospis może ulec zmianie

*przyprawy: pieprz czarny mielony i ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, kucharek, czosnek, papryka czerwona słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, bazylia, oregano/,

*chleb ziarnisty/mąka pszenna, woda, mąka żytnia, ziarna słonecznika, płatki owsiane, siemię lniane, nasiona soi, sezam, drożdże/  

*chleb pszenny: mąka pszenna, żytnia, woda, drożdże, zakwas żytni/

ALERGENY ZOSTAŁY WYRÓŻNIONE NA CZERWONO

 

 

Data dodania: 2025-11-17 07:16:15
Data edycji: 2025-11-17 07:16:57
Ilość wyświetleń: 11440

„Wiedza jest jedyną rzeczą, która wzbogaca,
a której nikt nikomu nie może odebrać”

Ignacy Jan Paderewski

Partnerzy

Godło
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej