
Koszt obiadów w m-cu listopadzie 2025 r. wynosi:
- dla ucznia - 108,00 zł
/dni 18 x 6,00 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/
- dla pracownika 180 zł
/dni 18 x 10 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/
Intendent prosi rodziców o konsultowanie wielkości wpłat (ze względu na nadpłaty i zaległości) przez e-mail intendent@kolumnazso.pl lub telefonicznie 43-675-46-21
Płatność za obiady
Prosimy o uregulowanie płatności za obiady w miesiącu listopadzie do dnia 10.11.2025r. na rachunek bankowy nr 98 1240 3288 1111 0011 0148 0209
Dziękujemy za terminowe wpłaty
Jadłospis 17 - 21.11.2025 r.
|
Dni tygodnia: |
Dania obiadowe: |
|
17.11.2025r. Poniedziałek
|
I danie: Barszcz ukraiński z ziemniakami Składniki: woda, buraki, fasola biała, ziemniaki, marchew, por, pietruszka, seler korzeniowy, kapusta biała, śmietana 18 % (z mleka) sól, pieprz, udziec z kurczaka) chleb ziarnisty i pszenny II danie: Makaron pszenny z sosem pieczarkowym Składniki: pieczarki mrożone., woda, śmietana 18 % (z mleka), mąka pszenna, cebula, masło ekstra ( z mleka), sól pieprz Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
18.11.2025r. Wtorek
|
I danie: Krem z białych warzyw z płatkami migdałowymi Składniki: woda, kalafior, pietruszka, ,udziec z kurczaka, seler korzeniowy, ziemniaki, śmietana 18 % (z mleka), por, , sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie gałka muszkatołowa, tymianek chleb ziarnisty i pszenny II danie: nuggetsy z kurczaka Składniki: filet z piersi kurczaka, mleko, olej rzepakowy, jaja kurze, mąka pszenna, sól, pieprz Ziemniaki Surówka z białej kapusty, marchwi i koperku z majonezem Składniki: kapusta biała, marchew, koperek, jaja kurze, olej rzepakowy, gorczyca Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
19.11.2025r. Środa
|
I danie: Krem z groszku Składniki: woda, groszek zielony mr., marchew, śmietana 30% (z mleka), pietruszka, korzeń, seler ,czosnek, cytryna, udziec z kurczaka por, natka pietruszki, sól biała, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz chleb ziarnisty i pszenny II danie: Gulasz wieprzowy Składniki: wieprzowina łopatka, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól biała, pieprz Kasza bulgur (pszenica) Ogórek kiszony Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
20.11.2025r. Czwartek
|
I danie: Zupa cebulowa z grzankami Składniki: woda, cebula, ziemniaki, , marchew, pietruszka, korzeń, koperek, udziec z kurczaka, seler korzeniowy, śmietana 18% (z mleka), bułka pszenna, por, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie chleb ziarnisty i pszenny II danie: Kotlet schabowy panierowany Składniki: wieprzowina schab surowy b/k, bułka tarta (pszenica), jaja kurze całe, sól, pieprz, Ziemniaki Marchewka mini z wody z masłem (z mleka) Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
21.11.2025r. Piątek
|
I danie: Zupa kalafiorowa Składniki: woda, kalafior, ziemniaki, udziec z kurczaka, marchew, śmietana 18 % (z mleka), por, seler korzeń, por, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie chleb ziarnisty i pszenny II danie: Ryba po grecku Składniki: filety rybne z miruny, mąka pszenna, olej rzepakowy, włoszczyzna mrożona paski (seler), masło (z mleka), cebula, woda, sól, cukier, pieprz, papryka słodka, koncentrat pomidorowy 30 % Ziemniaki Herbata (woda, herbata liściasta, cukier, kwasek cytrynowy) |
Jadłospis może ulec zmianie
*przyprawy: pieprz czarny mielony i ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, kucharek, czosnek, papryka czerwona słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, bazylia, oregano/,
*chleb ziarnisty/mąka pszenna, woda, mąka żytnia, ziarna słonecznika, płatki owsiane, siemię lniane, nasiona soi, sezam, drożdże/
*chleb pszenny: mąka pszenna, żytnia, woda, drożdże, zakwas żytni/
ALERGENY ZOSTAŁY WYRÓŻNIONE NA CZERWONO
„Wiedza jest jedyną rzeczą, która wzbogaca,
a której nikt nikomu nie może odebrać”


98-100 Łask
ul. Toruńska 1









