
Koszt obiadów w m-cu grudniu 2025 r. wynosi:
- dla ucznia - 90,00 zł
/dni 15 x 6,00 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/
- dla pracownika 150 zł
/dni 15 x 10 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/
Intendent prosi rodziców o konsultowanie wielkości wpłat (ze względu na nadpłaty i zaległości) przez e-mail intendent@kolumnazso.pl lub telefonicznie 43-675-46-21
Płatność za obiady
Prosimy o uregulowanie płatności za obiady w miesiącu grudniu do dnia 10.12.2025r. na rachunek bankowy nr 98 1240 3288 1111 0011 0148 0209
Dziękujemy za terminowe wpłaty
Jadłospis 15 - 19.12.2025 r.
|
Dni tygodnia: |
Dania obiadowe: |
|
15.12.2025r. Poniedziałek
|
I danie: Fasolowa z ziemniakami Składniki: woda, ziemniaki, marchew, fasola sucha, pietruszka, seler, por, ziemniaki, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, udziec z kurczaka chleb ziarnisty i pszenny II danie: Tortellini z mięsem Składniki: makaron jajeczny 72% [mąka semolina z durum, (16%), woda], nadzienie 28% [bułka tarta (mąka , drożdże, sól), mięso wieprzowe gotowane 33%*, mięso wołowe gotowane 10%*, Grana Padano (ChNP), tłuszcz wieprzowy, szynka peklowana (mięso wieprzowe 2,8%*, sól Może zawierać ZBOŻA zawierające GLUTEN, JAJA, MLEKO, PSZENICĘ. Może zawierać GORCZYCĘ i SOJĘ Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
16.12.2025r. Wtorek
|
I danie: Zupa krem szpinakowa z groszkiem ptysiowym Składniki: woda, szpinak, mrożony, marchew, udziec z kurczaka, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, groszek ptysiowy (pszenica), liść laurowy, ziele angielskie, sól biała, pieprz chleb ziarnisty i pszenny II danie: Filet z kurczaka panierowany Składniki: mięso z piersi kurczaka, bez skóry, bułka tarta (pszenica), olej rzepakowy, jaja kurze całe, sól biała, pieprz Ziemniaki Marchewka z groszkiem z masłem Składniki: marchew z groszkiem, mrożona, masło ekstra (z mleka) Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
17.12.2025r. Środa
|
I danie: Zupa ziemniaczana Składniki: woda, ziemniaki, marchew, śmietana 18% (z mleka), udziec z kurczaka, pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, natka pietruszki, por, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie II danie: Spaghetti bolognese Składniki: wieprzowina łopatka b/k , makaron pszenny bezjajeczny, koncentrat pomidorowy, 30%, olej rzepakowy, cebula Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
18.12.2025r. Czwartek
|
I danie: Zupa kalafiorowa Składniki: woda, kalafior, marchew, ziemniaki, udziec z kurczaka, pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, śmietana 18% (z mleka), por, koperek, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie chleb ziarnisty i pszenny II danie: Kurczak w sosie curry z ryżem Składniki: mięso z piersi kurczaka, bez skóry, woda, śmietana 18% (z mleka), olej rzepakowy, cebula, pietruszka, korzeń, mąka pszenna, typ 450,papryka słodka, liść laurowy, curry,ziele angielskie, pieprz, sól biała, ryż biały Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
19.12.2025r. Piątek
|
I danie: Barszcz zabielany z makaronem Składniki: woda, burak, marchew, udziec z kurczaka, śmietana 18% (z mleka), pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por, natka pietruszki, sól biała, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, makaron pszenny bezjajeczny, chleb ziarnisty i pszenny II danie: Zapiekanka z pieczarkami Składniki: pieczywo pszenne, pieczarki świeże, ser edamski tłusty (z mleka), cebula, olej rzepakowy, sól biała, pieprz Herbata (woda, herbata liściasta, cukier, kwasek cytrynowy) |
Jadłospis może ulec zmianie
*przyprawy: pieprz czarny mielony i ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, kucharek, czosnek, papryka czerwona słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, bazylia, oregano/,
*chleb ziarnisty/mąka pszenna, woda, mąka żytnia, ziarna słonecznika, płatki owsiane, siemię lniane, nasiona soi, sezam, drożdże/
*chleb pszenny: mąka pszenna, żytnia, woda, drożdże, zakwas żytni/
ALERGENY ZOSTAŁY WYRÓŻNIONE NA CZERWONO
„Wiedza jest jedyną rzeczą, która wzbogaca,
a której nikt nikomu nie może odebrać”


98-100 Łask
ul. Toruńska 1









