Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 13 - 17.10.2025 r.

Jadłospis 13 - 17.10.2025 r.

Koszt obiadów w m-cu październiku 2025 r. wynosi:

- dla ucznia - 132,00 zł /dni 22 x 6,00 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

- dla pracownika 220,00 zł /dni 22 x 10 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

 Płatność za obiady

Prosimy o uregulowanie płatności za obiady w miesiącu październiku do dnia 10.10.2025r. na rachunek bankowy nr 98 1240 3288 1111 0011 0148 0209 

Dziękujemy za terminowe wpłaty

 

 

 

Jadłospis 13 - 17.10.2025 r.

Dni tygodnia:

Dania obiadowe:

13.10.2025r.

Poniedziałek

 

 

Zupa

Żurek z jajkiem na białej kiełbasie

Składniki: woda, ziemniaki, kiełbasa biała parzona, jaja kurze całe, marchew, zakwas na żurek (żyto), pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, natka pietruszki,

czosnek, por, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Chleb pszenno- żytni wiejski

II danie

Makaron z twarogiem i śmietaną

Składniki: ser twarogowy półtłusty (z mleka), makaron pszenny bezjajeczny, śmietana 18% (z mleka), cukier , 

Kompot (owoce, cukier)

15.10.2025r.

Środa

 

 

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

Składniki: woda, ziemniaki, pieczarki świeże, marchew, śmietana 18% (z mleka), pietruszka, korzeń, por, seler korzeniowy, udo z kurczaka, natka pietruszki, sól

biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Chleb pszenno- żytni wiejski

II danie

Filet z indyka panierowany

Składniki: mięso z piersi indyka, bez skóry, bułka tarta (pszenica), olej rzepakowy, jaja kurze całe, sól biała, pieprz

Kuleczki ziemniaczane

Surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka z majonezem

Składniki: kapusta biała, jabłko, marchew, majonez(jaja ,gorczyca )

kompot (owoce, cukier)

16.10.2025r.

Czwartek

 

 

16.10.2025 czwartek

Krupnik z kaszą jęczmienną na wywarze warzywnym

Składniki: woda, ziemniaki, marchew, kasza jęczmienna, perłowa, pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Chleb pszenno- żytni wiejski

II danie

Gulasz wieprzowy po węgiersku

Składniki: wieprzowina łopatka, woda, pieczarki świeże, papryka czerwona, mrożona, pomidory w puszce krojone, cebula, marchew, mąka pszenna, typ 450,

olej rzepakowy, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól biała, pieprz, papryka słodka

Kopytka

Składniki: ziemniaki, mąka pszenna, typ 450, skrobia ziemniaczana, jaja kurze całe, sól biała

kompot (owoce, cukier)

17..10.2025r.

Piątek

 

 

Zupa pomidorowa z ryżem

Składniki: woda, passata pomidorowa, mięso z ud kurczaka, bez skóry, marchew, ryż biały, pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, por, śmietana 18% (z mleka),

koncentrat pomidorowy, 30%, natka pietruszki, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Chleb pszenno- żytni wiejski

II danie

Paluszki serowe, (z mleka)

Ziemniaki

Surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy

Składniki: kapusta pekińska, papryka czerwona, śmietana 18% (z mleka), kukurydza, konserwowa, majonez (jajka, gorczyca), cukier, sól biała, pieprz

kompot (owoce, cukier)

   

Jadłospis może ulec zmianie

*przyprawy: pieprz czarny mielony i ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, kucharek, czosnek, papryka czerwona słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, bazylia, oregano/,

*chleb ziarnisty/mąka pszenna, woda, mąka żytnia, ziarna słonecznika, płatki owsiane, siemię lniane, nasiona soi, sezam, drożdże/  

*chleb pszenny: mąka pszenna, żytnia, woda, drożdże, zakwas żytni/

ALERGENY ZOSTAŁY WYRÓŻNIONE NA CZERWONO

 

 

Data dodania: 2025-10-12 06:31:05
Data edycji: 2025-10-13 06:31:47
Ilość wyświetleń: 9877

„Wiedza jest jedyną rzeczą, która wzbogaca,
a której nikt nikomu nie może odebrać”

Ignacy Jan Paderewski

Partnerzy

Godło
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej