Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis 20.03 - 24.03.2023 r.

Koszt obiadów w m-cu Marcu 2023 r. wynosi:

- dla ucznia 115,00 zł/dni 23 x 5,00 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

- dla pracownika 218,50 zł/dni 23 x 9,50 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

Płatność za obiady

Prosimy o uregulowanie płatności za obiady w miesiącu grudniu do dnia 10.03.2023  r. na rachunek bankowy
nr 98 1240 3288 1111 0011 0148 0209 

Dziękujemy za terminowe wpłaty

Dni tygodnia

Dania obiadowe

Poniedziałek

20.03.2023r.

I danie: Zupa kalafiorowa ( chleb pszenny (1)i żytni(1), kalafior, marchew, pietruszka, seler(9), udziec z kurczaka, ziemniaki, cebula, śmietana(7), jogurt(7), masło(7), koper, przyprawy(10))

II danie: kluski leniwe z cynamonem /mąka pszenna(1), mąka ziemniaczana, ziemniaki, twaróg(7), masło(7), cynamon, cukier

Kompot,   sok Tymbark/Kubuś go

Alergeny

1-zboża (gluten), 3- jaja,  7- mleko i prod.poch., 9- seler i prod.poch., 10- gorczyca i prod.poch.,

Wtorek

21.03.2023r.

I danie: Zupa Buraczkowa,  chleb pszenny(1) i żytni(1), /, buraki czerwone, ziemniaki, koper, śmietana, przyprawy(10))

 II danie: ziemniaki, jajko sadzone, fasolka szparagowa z bułką tartą- jaja(3), bułka tarta

Herbata owocowa z miętą

Alergeny

1-Zboża(gluten), 3-jaja, 4-ryba, 7- mleko i prod.poch., 9-seler i prod.poch., 10-gorczyca i prod.poch.,

Środa

22.03.2023r.

                   

I danie: ogórkowa z ziemniakami chleb pszenny(1) i żytni(1), ogórki kiszone, udziec z kurczaka, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler(9), śmietana(7), jogurt(7), przyprawy(10))

II danie: Ryż z warzywami i kurczakiem, (ryż biały, marchew, kukurydza, fasola czerwona, papryka, pierś z kurczaka, przyprawy(10)

 Sok pomarańczowy, *owoc

Alergeny

1-zboża(gluten), 3-jajka,  7- mleko i prod.poch., 10-gorczyca i prod.poch.

Czwartek

23.03.2023r.

I danie:  Pieczarkowa z makaronem /udziec z kurczaka, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler(9), cebula, por, natka pietruszki, koper, śmietana(7), jogurt(7), przyprawy(10))

II danie: Fasolka po bretońsku, bułka (fasola Jaś, kiełbasa, przecier pomidorowy, jogurt(7), boczek wędzony, bułka pszenna(1), przyprawy(10))

Kompot owocowy

Alergeny

1-zboża(gluten), 7- mleko i prod.poch., 9- seler i prod.poch., 10- gorczyca i prod.poch.,

Piątek

24.03.2023r.

I  danie: Kapuśniak / kapusta kiszona, ziemniaki, marchew, seler, por, pietruszka, udziec z kurczaka, jogurt(7), śmietana(7), przyprawy(10))

II danie: Ziemniaki , ryba smażona-ryba(4) miruna, mąka, jaja(3), bułka tarta/, surówka z kapusty pekińskiej/ kapusta pekińska, marchew, ogórek zielony, majonez, przyprawy/ woda z cytryną, pomarańczą i miętą

Alergeny

1-zboża(gluten), 3-jaja i prod.poch., 4- ryba,  7- mleko i prod.poch., 9- seler i prod.poch., 10-gorczyca i prod.poch.,  

*W zależności od dostępności w hurtowni

Jabłko, banan, brzoskwinia, mandarynka

 

 

Data dodania: 2023-03-19 16:00:11
Data edycji: 2023-03-19 16:01:14
Ilość wyświetleń: 14490

„Wiedza jest jedyną rzeczą, która wzbogaca,
a której nikt nikomu nie może odebrać”

Ignacy Jan Paderewski

Partnerzy

Godło
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej