Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis 30.01 - 03.02.2023 r.

Koszt obiadów w m-cu Lutym 2023 r. wynosi:

  • dla ucznia 100,00 zł /dni 20 x 5,00 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/
  • dla pracownika 190,00 zł /dni 20 x 9,50 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

Płatność za obiady

Prosimy o uregulowanie płatności za obiady w miesiącu grudniu do dnia 10.02.2023  r. na rachunek bankowy
nr 98 1240 3288 1111 0011 0148 0209 

Dziękujemy za terminowe wpłaty

Dni tygodnia

Dania obiadowe

Poniedziałek

30.01.2023r.

I danie: Zupa kalafiorowa ( chleb pszenny (1)i żytni(1), kalafior, marchew, pietruszka, seler(9), udziec z kurczaka, ziemniaki, cebula, włoszczyzna, śmietana(7), jogurt(7), masło(7), koper, przyprawy(10))

II danie: Pyzy z mięsem (ziemniaki, jaja(3), mąka (1), mięso miel./, kapusta zasmażana /kapusta kiszona, boczek, cebula, czosnek, przyprawy

Sok Kubuś/ Mus owocowy

Alergeny

1-zboża (gluten), 3- jaja,  7- mleko i prod.poch., 9- seler i prod.poch., 10- gorczyca i prod.poch.,

Wtorek

31.01.2023r.

I danie:  Zupa ogórkowa z ziemniakami (chleb pszenny(1) i żytni(1), ogórki kiszone, udziec z kurczaka, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler(9), śmietana(7), jogurt(7), przyprawy(10))

II danie: Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z marchwi ( ryba(4), mąka pszenna(1), jajko(3), bułka tarta(1), ziemniaki, marchew, cukier, przyprawy(10))

Herbata owocowa z miętą

Alergeny

1-Zboża(gluten), 3-jaja, 4-ryba, 7- mleko i prod.poch., 9-seler i prod.poch., 10-gorczyca i prod.poch.,

Środa

01.02.2023r.

                   

I danie: Barszcz biały z jajkiem (chleb pszenny(1) i żytni(1), udziec z kurczaka, barszcz biały, cebula, jajko(3), mąka(1), jogurt(7), przyprawy(10))

II danie: Ryż z warzywami i kurczakiem, (ryż biały, marchew, kukurydza, fasola czerwona, papryka, pierś z kurczaka, przyprawy(10)

Sok kubuś/ *owoc

Alergeny

1-zboża(gluten), 3-jajka,  7- mleko i prod.poch., 10-gorczyca i prod.poch.

Czwartek

02.02.2023r.

I danie: Krupnik z kaszą( chleb pszenny(1) i żytni(1), kasza jęczmienna(1), udziec z kurczaka, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler(9), cebula, por, natka pietruszki, koper, śmietana(7), jogurt(7), przyprawy(10))

II danie: Fasolka po bretońsku, bułka

(fasola Jaś, kiełbasa, przecier pomidorowy, jogurt(7), boczek wędzony, bułka pszenna(1), przyprawy(10))

Kompot owocowy

Alergeny

1-zboża(gluten), 4- ryby i prod.poch., 7- mleko i prod.poch., 9- seler i prod.poch., 10- gorczyca i prod.poch.,

Piątek

03.02.2023r.

I  danie: Zupa pomidorowa z makaronem (udziec z kurczaka, włoszczyzna, marchew, pietruszka, seler(9), przecier pomidorowy, jogurt(7), śmietana(7), makaron(1), przyprawy(10))

II danie: Naleśniki z twarogiem ( mąka(1), jajko(3), mleko(7), twaróg(7), cukier wanilinowy)

Woda z cytryną, pomarańczą i miętą

Alergeny

1-zboża(gluten), 3-jaja i prod.poch., 7- mleko i prod.poch., 9- seler i prod.poch., 10-gorczyca i prod.poch.,  

*W zależności od dostępności w hurtowni

Jabłko, banan, brzoskwinia, mandarynka

 

 

Data dodania: 2023-01-27 14:20:25
Data edycji: 2023-01-28 17:03:08
Ilość wyświetleń: 12693

„Wiedza jest jedyną rzeczą, która wzbogaca,
a której nikt nikomu nie może odebrać”

Ignacy Jan Paderewski

Partnerzy

Godło
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej