Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis 25.09 - 29.09.2023 r.

Stołówka szkolna zaprasza!

Koszt obiadów w m-cu Wrześniu 2023 r. wynosi:

- dla ucznia 90,00 zł /dni 18 x 5,00 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

- dla pracownika 171,00 zł /dni 18 x 9,50 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

Prosimy o uregulowanie płatności za obiady w miesiącu wrześniu do dnia 15.09.2023 r. na rachunek bankowy

nr 98 1240 3288 1111 0011 0148 0209.

Dni tygodnia:

Dania obiadowe:

25.09.2023r.

Poniedziałek

 

1,3,7,9,10,

I danie: Kapuśniak/udziec z kurczaka, kapusta kiszona, włoszczyzna, ziemniaki, śmietana, przyprawy: pieprz czarny mielony, vegeta, liść laurowy, ziele angielskie/, chleb ziarnisty i  pszenny

 

II  danie:  Ryż, gulasz drobiowy curry/filet z indyka, papryka czerwona, cukinia, fasola zielona, włoszczyzna, przyprawy: pieprz czarny mielony, Vegeta, curry/, surówka z kapusty pekińskiej/kapusta pekińska, papryka czerwona, ogórek, kukurydza, groszek zielony, majonez, przyprawy/, kompot/owoce, cukier/, ciastko owsiane

26.09.2023r.

Wtorek

 

1,3,7,9,10

I danie: Barszcz biały z ziemniakami/udziec z kurczaka, barszcz biały, kiełbasa patocka, ziemniaki, śmietana, przyprawy: pieprz czarny mielony, vegeta, liść laurowy, ziele angielskie/, chleb ziarnisty i pszenny

 

II danie:  Ziemniaki, kotlety jajeczne/jajka, pieczarka, cebula, natka pietruszka, przyprawy/, mizeria/ogórek, jogurt naturalny, śmietana/, woda z cytryną i miętą, mus owocowy

27.09.2023r.

Środa

 

1,7,9,10

I danie: Zupa Shreka/groszek zielony, brokuł, cebula, przyprawy: pieprz czarny mielony, czosnek, vegeta, liść laurowy, ziele angielskie/, chleb ziarnisty i pszenny

 

II danie: Kluski śląskie/ziemniaki, mąka pszenna, jajka/, gulasz wieprzowy/szynka wieprzowa, mąka pszenna, przyprawy/, sałatka obiadowa/kapusta biała, marchew, papryka, cebula, przyprawy, kompot/owoce, cukier/, owoc*

28.09.2023r.

Czwartek

 

1,7,9,10

I danie: Grochówka/udziec z kurczaka, żeberka wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, śmietana, przyprawy: pieprz czarny mielony, liść laurowy, ziele angielskie, vegeta/, chleb ziarnisty i pszenny

 

II danie: Ziemniaki,  wątróbka drobiowa/wątróbka, cebula, mąka pszenna, śmietana, przyprawy/, ogórek kiszony, herbata owocowa, ciastko owsiane

29.09.2023r.

Piątek

 

1,3,4,7,9,10

I danie: Szczawiowa z jajkiem/szczaw konserwowy, jajka, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana, przyprawy: pieprz czarny mielony, vegeta, liść laurowy, ziele angielskie/, chleb ziarnisty i pszenny

 

II danie: Ziemniaki, paluszki rybne/ryba miruna, mąka pszenna, jajka, bułka tarta, przyprawy/, surówka z kiszonej kapusty/kapusta kiszona, marchew, olej, przyprawy/, kompot/owoce, cukier/, sok tymbark

ORGANIZACJA WYDAWANIA OBIADÓW 2023/2024

/obowiązuje od 1 września 2023 r./

10.35 – 10.55             klasy 1Pa, 1Pb, 3Pa, 3Pb

11.05 – 11.20             klasy 2Pa, 2Pb

11.35 – 11.55             klasy 3Pa, P3b, 4Pa, 4Pb, 4Pc, 5Pa, 5Pb

12.40 – 12.55             klasy 6Pa, 6Pb, 7Pa, 7Pb, 7Pc, 8Pa, LO

/Harmonogram wydawania obiadów może ulegać zmianom w związku z organizacją pracy szkoły/

 

Dziękujemy za terminowe wpłaty

Data dodania: 2023-09-24 16:36:14
Data edycji: 2023-09-24 16:37:12
Ilość wyświetleń: 20544

„Wiedza jest jedyną rzeczą, która wzbogaca,
a której nikt nikomu nie może odebrać”

Ignacy Jan Paderewski

Partnerzy

Godło
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej