Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Jadłospis 26.09 - 30.06.2022r.

Dni  tygodnia

Dania obiadowe

Poniedziałek

26.09.2022 r.

I danie: Zupa brokułowa z ziemniakami /udźce z kurczaka, brokuły, marchew, por, pietruszka, seler (9), ziemniaki, koperek, natka pietruszki, jogurt nat.(7),przyprawy/, chleb ziarnisty i pszenny(1)

II danie: kluski śląskie /jaja(3), mąka pszenna(1), skrobia ziemniaczana/, roladki wiep. w sosie pieczeniowym /schab b/k, ogórek kiszony, boczek, kiełbasa, cebula, mąka pszenna(1), musztarda(10), przyprawy/, surówka

z białej kapusty/biała kapusta, marchew, jabłko, natka pietruszki, koper,

jogurt nat.(7), przyprawy/, kompot /owoce, cukier/, owoc*

alergeny

1 – zboża (gluten), 3 – jaja, 7 – mleko i prod. poch., 9 – seler, 10 – gorczyca

Wtorek

27.09.2022 r.

I danie: Kapuśniak z ziemniakami /kapusta kiszona, ziemniaki, marchew, por, pietruszka, seler (9), kiełbasa, przyprawy/, chleb ziarnisty i pszenny(1)
II danie: ryż, kurczak w sosie słodko-kwaśnym /mięso drobiowe, ananas, papryka, koncentrat pomidorowy, przyprawy, olej rzep/, woda z cytryną i pomarańczą, owoc*

alergeny

1 – zboża (gluten), 9 - seler

Środa

28.09.2022 r.
Światowy Dzień Jabłka

I danie: Zupa gulaszowa z ziemniakami /łopatka wp., marchew, por, pietruszka, seler (9), papryka mix, przyprawy/, chleb ziarnisty i pszenny(1)
II danie: racuszki z jabłkiem polane jogurtem nat. /mąka pszenna(1),maślanka(7), jaja(3), proszek do pieczenia, jabłka, olej rzep., jogurt nat.(7)/,kompot /owoce cukier/, sok w kart.

alergeny

1 – zboża (gluten), 3 - jaja, 7 – mleko i prod. poch., 9 – seler

Czwartek

29.09.2022 r.

I danie: zupa krem z zielonego groszku z grzankami(1) /udźce z kurczaka, marchew, pietruszka, por, seler(9), natka pietruszki, zielony groszek, koper, śmietana12% (7), przyprawy/, chleb ziarnisty i pszenny(1)
II danie: ziemniaki, udko pieczone /udźce z kurczaka, przyprawy/, mizeria /ogórek zielony, jogurt naturalny(1), koperek, przyprawy/, kisiel owocowy /owoce, skrobia ziemniaczana, cukier/, jogurt owocowy(7)

alergeny

1 – zboża (gluten), 7 – mleko i prod. poch., 9 – seler

Piątek

30.09.2022 r.

I danie: Ryżanka z ziemniakami /udźce z kurczaka, ryż, marchew, por, pietruszka, seler(9), natka pietruszki, koper, ziemniaki, przyprawy/, chleb ziarnisty i pszenny(1)
II danie:
ziemniaki, ryba w warzywach /ryba miruna b/s(4), przyprawy, mąka pszenna(1), olej rzepakowy, marchew, pietruszka, por, seler(9), natka pietruszki, koper/, kompot /owoce, cukier/, owoc*

alergeny

1 – zboża (gluten), 4 – ryby, 9 – seler

*w zależności od dostępności w hurtowni

banan, brzoskwinia, jabłko, gruszka, kiwi, mandarynka, nektarynka,

Data dodania: 2022-09-24 19:47:28
Data edycji: 2022-09-24 19:48:05
Ilość wyświetleń: 9364

„Wiedza jest jedyną rzeczą, która wzbogaca,
a której nikt nikomu nie może odebrać”

Ignacy Jan Paderewski

Partnerzy

Godło
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej