Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 03 - 07.11.2025 r.

Jadłospis 03 - 07.11.2025 r.

Koszt obiadów w m-cu listopadzie 2025 r. wynosi:

- dla ucznia - 108,00 zł

/dni 18 x 6,00 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

- dla pracownika 180 zł

/dni 18 x 10 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

Intendent prosi rodziców o konsultowanie wielkości wpłat (ze względu na nadpłaty i zaległości) przez e-mail intendent@kolumnazso.pl lub telefonicznie 43-675-46-21

Płatność za obiady

Prosimy o uregulowanie płatności za obiady w miesiącu listopadzie do dnia 10.11.2025r. na rachunek bankowy nr 98 1240 3288 1111 0011 0148 0209

Dziękujemy za terminowe wpłaty

 

 

 

Jadłospis 03 - 07.11.2025 r.

Dni tygodnia:

Dania obiadowe:

03.11.2025r.

Poniedziałek

 

 

I danie: Fasolowa z ziemniakami

Składniki: woda, fasola biała, ziemniaki, marchew,por,pietruszka, seler korzeniowy, cebula, boczek wędzony mr.,sól, pieprz, udziec z kurczaka)

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Kluski leniwe ze śmietaną i cynamonem

Składniki: ser twarogowy półtłusty (z mleka), śmietana 34 % tłuszczu (z mleka), jaja kurze całe, cukier, cynamon

Chipsy jabłkowe

Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier)

04.11.2025r.

Wtorek

 

 

I danie: Barszcz czerwony zabielany z makaronem

Składniki: woda, buraki marchew, pietruszka, ,udziec z kurczaka, seler korzeniowy,makaron pszenny śmietana 18 % (z mleka), por, pietruszka, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie)

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: udko z kurczaka pieczone,

Ziemniaki

Fasolka szparagowa z wody z masłem

Składniki: fasolka szparagowa mrożona, masło ekstra ( z mleka)

Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier)

05.11.2025r.

Środa

 

 

I danie: Kalarepkowa z ziemniakami

Składniki: woda, kalarepa, marchew, śmietana 18% (z mleka), pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, udziec z kurczaka por, natka pietruszki, sól biała, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Kotlet mielony wieprzowy

Składniki: wieprzowina łopatka , bułka tarta (pszenica),olej rzepakowy, jaja całe kurze, bułki pszenne ,sól biała, pieprz

Ziemniaki

Buraczki

Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier)

06.11.2025r.

Czwartek

 

 

I danie: Zupa ziemniaczana

Składniki: woda, ziemniaki, , marchew, pietruszka, korzeń, koperek, udziec z kurczaka, seler korzeniowy, śmietana 18% (z mleka), por, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielski

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Leczo z kiełbasą

Składniki: kiełbasa Patocka, woda, pomidor, cukinia, papryka cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, papryka słodka

Ryż biały

Mus jabłkowo-bananowy

Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier)

07.11.2025r.

Piątek

 

 

I danie: Krupnik z kaszą jęczmienną

Składniki: woda, ziemniaki, kasza jęczmienna, udziec z kurczaka , ,marchew,por, seler korzeń, por, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielski

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Filety rybne zapiekane z serem

Składniki: filety rybne, mąka pszenna, olej rzepakowy, ser (z mleka )laktoza, seler, masło,

woda, drożdże, sól, cukier), sól biała, pieprz

Ziemniaki

Surówka z marchewki , selera, jabłka i nasion słonecznika z majonezem

Składniki: jabłko, marchew, seler korzeniowy, nasiona słonecznika ,majonez (jaja, gorczyca) cukier, sól

Herbata (woda, herbata liściasta, cukier, kwasek cytrynowy)

Jadłospis może ulec zmianie

*przyprawy: pieprz czarny mielony i ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, kucharek, czosnek, papryka czerwona słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, bazylia, oregano/,

*chleb ziarnisty/mąka pszenna, woda, mąka żytnia, ziarna słonecznika, płatki owsiane, siemię lniane, nasiona soi, sezam, drożdże/  

*chleb pszenny: mąka pszenna, żytnia, woda, drożdże, zakwas żytni/

ALERGENY ZOSTAŁY WYRÓŻNIONE NA CZERWONO

 

 

Data dodania: 2025-11-02 17:18:21
Data edycji: 2025-11-02 17:28:08
Ilość wyświetleń: 10874

„Wiedza jest jedyną rzeczą, która wzbogaca,
a której nikt nikomu nie może odebrać”

Ignacy Jan Paderewski

Partnerzy

Godło
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej