Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 24 - 28.11.2025 r.

Jadłospis 24 - 28.11.2025 r.

Koszt obiadów w m-cu listopadzie 2025 r. wynosi:

- dla ucznia - 108,00 zł

/dni 18 x 6,00 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

- dla pracownika 180 zł

/dni 18 x 10 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

Intendent prosi rodziców o konsultowanie wielkości wpłat (ze względu na nadpłaty i zaległości) przez e-mail intendent@kolumnazso.pl lub telefonicznie 43-675-46-21

Płatność za obiady

Prosimy o uregulowanie płatności za obiady w miesiącu listopadzie do dnia 10.11.2025r. na rachunek bankowy nr 98 1240 3288 1111 0011 0148 0209

Dziękujemy za terminowe wpłaty

 

 

 

Jadłospis 24 - 28.11.2025 r.

Dni tygodnia:

Dania obiadowe:

24.11.2025r.

Poniedziałek

 

 

I danie: Jarzynowa z ziemniakami

Składniki: woda, ziemniaki, marchew, kalafior, fasola szparagowa zielona, groch zielony, pietruszka, seler, por, ziemniaki, cukinia, śmietana 18 % (z mleka) sól, pieprz, udziec z kurczaka)

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: TORTELLINI BOLOŃSKIE Z MIĘSEM

Składniki: semolina z PSZENICY durum, pasteryzowana masa JAJOWA, woda. Farsz: szynka (33%) (mięso wieprzowe, sól, pieprz), mortadela (33%) (mięso wieprzowe, sól, cukier, skrobia kukurydziana, przyprawy, aromaty), bułka tarta (mąka PSZENNA, drożdże, sól

Sos śmietanowy

Składniki: woda, śmietana 18 % (z mleka), mąka pszenna, cebula, masło ekstra ( z mleka), sól pieprz

Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier)

25.11.2025r.

Wtorek

 

 

I danie: Krem z marchewki

Składniki: woda, marchew, pietruszka, ,udziec z kurczaka, seler korzeniowy, ziemniaki, śmietana 18 % (z mleka), por, , sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Wątróbka indycza w sosie własnym

Składniki: wątroba indycza, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól, pieprz

Kasza jęczmienna perłowa

Ogórek kiszony

Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier)

26.11.2025r.

Środa

 

 

I danie: Barszcz biały z ziemniakami

Składniki: woda mąka pszenna, marchew, ziemniaki, śmietana 18% (z mleka), pietruszka, korzeń, seler ,czosnek, udziec z kurczaka por, sól biała, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Kurczak w sosie słodko- kwaśnym z ryżem

Składniki: mięso z piersi kurczaka bez skóry, ananas plastry w syropie, koncentrat pomidorowy, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, ryż biały, sól biała, pieprz

Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier)

27.11.2025r.

Czwartek

 

 

I danie: Pieczarkowa z makaronem

Składniki: woda, cebula, ziemniaki, marchew, pietruszka, korzeń, koperek, udziec z kurczaka, seler korzeniowy, śmietana 18% (z mleka), bułka pszenna, por, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Kotlet mielony

Składniki: wieprzowina łopatka b/k, bułka tarta (pszenica), bułki (pszenne) jaja kurze całe, sól, pieprz, olej rzepakowy

Ziemniaki

Marchewka z groszkiem i masłem

Składniki: marchewka z groszkiem mr., masło ekstra (z mleka)

Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier)

28.11.2025r.

Piątek

 

 

I danie: Krupnik ryżowy

Składniki: woda, ryż, ziemniaki, udziec z kurczaka, marchew, pietruszka, por, seler korzeń, por, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, koperek

chleb ziarnisty i pszenny

II danie: Paluszki rybne

Składniki: filety z MINTAJA, panier sypki (MĄKA PSZENNA,) woda, drożdże, sól, przyprawy), olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, sól

Ziemniaki

Surówka z pora, marchwi i jabłek z majonezem

Składniki: jabłko, por, marchew, majonez (jaja, gorczyca),sól

Herbata (woda, herbata liściasta, cukier, kwasek cytrynowy)

Jadłospis może ulec zmianie

*przyprawy: pieprz czarny mielony i ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, kucharek, czosnek, papryka czerwona słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, bazylia, oregano/,

*chleb ziarnisty/mąka pszenna, woda, mąka żytnia, ziarna słonecznika, płatki owsiane, siemię lniane, nasiona soi, sezam, drożdże/  

*chleb pszenny: mąka pszenna, żytnia, woda, drożdże, zakwas żytni/

ALERGENY ZOSTAŁY WYRÓŻNIONE NA CZERWONO

 

 

Data dodania: 2025-11-24 07:32:57
Data edycji: 2025-11-24 07:33:27
Ilość wyświetleń: 11733

„Wiedza jest jedyną rzeczą, która wzbogaca,
a której nikt nikomu nie może odebrać”

Ignacy Jan Paderewski

Partnerzy

Godło
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej