
Koszt obiadów w m-cu listopadzie 2025 r. wynosi:
- dla ucznia - 108,00 zł
/dni 18 x 6,00 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/
- dla pracownika 180 zł
/dni 18 x 10 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/
Intendent prosi rodziców o konsultowanie wielkości wpłat (ze względu na nadpłaty i zaległości) przez e-mail intendent@kolumnazso.pl lub telefonicznie 43-675-46-21
Płatność za obiady
Prosimy o uregulowanie płatności za obiady w miesiącu listopadzie do dnia 10.11.2025r. na rachunek bankowy nr 98 1240 3288 1111 0011 0148 0209
Dziękujemy za terminowe wpłaty
Jadłospis 03 - 07.11.2025 r.
|
Dni tygodnia: |
Dania obiadowe: |
|
03.11.2025r. Poniedziałek
|
I danie: Fasolowa z ziemniakami Składniki: woda, fasola biała, ziemniaki, marchew,por,pietruszka, seler korzeniowy, cebula, boczek wędzony mr.,sól, pieprz, udziec z kurczaka) chleb ziarnisty i pszenny II danie: Kluski leniwe ze śmietaną i cynamonem Składniki: ser twarogowy półtłusty (z mleka), śmietana 34 % tłuszczu (z mleka), jaja kurze całe, cukier, cynamon Chipsy jabłkowe Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
04.11.2025r. Wtorek
|
I danie: Barszcz czerwony zabielany z makaronem Składniki: woda, buraki marchew, pietruszka, ,udziec z kurczaka, seler korzeniowy,makaron pszenny śmietana 18 % (z mleka), por, pietruszka, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie) chleb ziarnisty i pszenny II danie: udko z kurczaka pieczone, Fasolka szparagowa z wody z masłem Składniki: fasolka szparagowa mrożona, masło ekstra ( z mleka) Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
05.11.2025r. Środa
|
I danie: Kalarepkowa z ziemniakami Składniki: woda, kalarepa, marchew, śmietana 18% (z mleka), pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, udziec z kurczaka por, natka pietruszki, sól biała, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz chleb ziarnisty i pszenny II danie: Kotlet mielony wieprzowy Składniki: wieprzowina łopatka , bułka tarta (pszenica),olej rzepakowy, jaja całe kurze, bułki pszenne ,sól biała, pieprz Ziemniaki Buraczki Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
06.11.2025r. Czwartek
|
I danie: Zupa ziemniaczana Składniki: woda, ziemniaki, , marchew, pietruszka, korzeń, koperek, udziec z kurczaka, seler korzeniowy, śmietana 18% (z mleka), por, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielski chleb ziarnisty i pszenny II danie: Leczo z kiełbasą Składniki: kiełbasa Patocka, woda, pomidor, cukinia, papryka cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, papryka słodka Ryż biały Mus jabłkowo-bananowy Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier) |
|
07.11.2025r. Piątek
|
I danie: Krupnik z kaszą jęczmienną Składniki: woda, ziemniaki, kasza jęczmienna, udziec z kurczaka , ,marchew,por, seler korzeń, por, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielski chleb ziarnisty i pszenny II danie: Filety rybne zapiekane z serem Składniki: filety rybne, mąka pszenna, olej rzepakowy, ser (z mleka )laktoza, seler, masło, woda, drożdże, sól, cukier), sól biała, pieprz Ziemniaki Surówka z marchewki , selera, jabłka i nasion słonecznika z majonezem Składniki: jabłko, marchew, seler korzeniowy, nasiona słonecznika ,majonez (jaja, gorczyca) cukier, sól Herbata (woda, herbata liściasta, cukier, kwasek cytrynowy) |
Jadłospis może ulec zmianie
*przyprawy: pieprz czarny mielony i ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, kucharek, czosnek, papryka czerwona słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, bazylia, oregano/,
*chleb ziarnisty/mąka pszenna, woda, mąka żytnia, ziarna słonecznika, płatki owsiane, siemię lniane, nasiona soi, sezam, drożdże/
*chleb pszenny: mąka pszenna, żytnia, woda, drożdże, zakwas żytni/
ALERGENY ZOSTAŁY WYRÓŻNIONE NA CZERWONO
„Wiedza jest jedyną rzeczą, która wzbogaca,
a której nikt nikomu nie może odebrać”


98-100 Łask
ul. Toruńska 1









