Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 12 - 14.11.2025 r.

Jadłospis 12 - 14.11.2025 r.

Koszt obiadów w m-cu listopadzie 2025 r. wynosi:

- dla ucznia - 108,00 zł

/dni 18 x 6,00 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

- dla pracownika 180 zł

/dni 18 x 10 zł – stawka obiadu 2 – daniowego/

Intendent prosi rodziców o konsultowanie wielkości wpłat (ze względu na nadpłaty i zaległości) przez e-mail intendent@kolumnazso.pl lub telefonicznie 43-675-46-21

Płatność za obiady

Prosimy o uregulowanie płatności za obiady w miesiącu listopadzie do dnia 10.11.2025r. na rachunek bankowy nr 98 1240 3288 1111 0011 0148 0209

Dziękujemy za terminowe wpłaty

 

 

 

Jadłospis 12 - 14.11.2025 r.

Dni tygodnia:

Dania obiadowe:

12.11.2025r.

Środa

 

 

I danie: Jarzynowa z ziemniakami

Składniki: woda, marchew, kalafior róża, brokuł, fasolka szparagowa, śmietana 18% (z mleka), pietruszka, korzeń, seler korzeniowy, udziec z kurczaka por, natka pietruszki, sól biała, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz

chleb ziarnisty i pszenny

 

II danie: Makaron z sosem truskawkowo-malinowym ze śmietaną

Składniki: makaron pszenny, truskawka i malina w żelu, śmietana 35 % (z mleka)

Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier)

13.11.2025r.

Czwartek

 

 

I danie: Barszcz biały z ziemniakami

Składniki: barszcz biały w proszku (z mąki pszennej), woda, ziemniaki, , marchew, pietruszka, korzeń, koperek, udziec z kurczaka, seler korzeniowy, śmietana 18% (z mleka), por, sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielski

chleb ziarnisty i pszenny

 

II danie: Chili con corne

Składniki: łopatka wołowa, łopatka wieprzowa, woda, pomidory w puszce, fasola czerwona w puszcze, kukurydza mr.. cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, papryka słodka

Ryż paraboliczny

Kompot owocowy (woda, mieszanka owocowa, cukier)

14.11.2025r.

Piątek

 

 

I danie: Pomidorowa z makaronem

Składniki: woda, udziec z kurczaka, marchew, por, seler korzeń, por, konc. Pomid.

 Śmietana 18 % (z mleka), sól biała, pieprz, liść laurowy, ziele angielski

chleb ziarnisty i pszenny

 

II danie: Jajko sadzone

 

Ziemniaki

Surówka z marchewki i ananasa ze śmietaną

Składniki: marchew, ananas z puszki, śmietana (z mleka) cukier, sól

Herbata (woda, herbata liściasta, cukier, kwasek cytrynowy)

   
   

Jadłospis może ulec zmianie

*przyprawy: pieprz czarny mielony i ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, kucharek, czosnek, papryka czerwona słodka, lubczyk, zioła prowansalskie, bazylia, oregano/,

*chleb ziarnisty/mąka pszenna, woda, mąka żytnia, ziarna słonecznika, płatki owsiane, siemię lniane, nasiona soi, sezam, drożdże/  

*chleb pszenny: mąka pszenna, żytnia, woda, drożdże, zakwas żytni/

ALERGENY ZOSTAŁY WYRÓŻNIONE NA CZERWONO

 

 

Data dodania: 2025-11-12 08:06:35
Data edycji: 2025-11-12 08:09:23
Ilość wyświetleń: 11134

„Wiedza jest jedyną rzeczą, która wzbogaca,
a której nikt nikomu nie może odebrać”

Ignacy Jan Paderewski

Partnerzy

Godło
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej